Website up to date houden - Another Concept online marketing & websites

In 9 stappen jouw website up to date

Blog door Maike Salakory

Wordt blij van content die raakt

Als het goed is, is jouw website net als je bedrijf constant in ontwikkeling. Toch komt het er bij veel ondernemers niet van om hun website regelmatig te updaten. Ligt jouw website al een tijdje stil en wil je hier weer een boost aan geven? Ga onderstaande punten af om jouw website in 9 stappen weer up to date te maken!

Houd je website up-to-date in 9 stappen

  • Stap 1: Kloppen alle diensten/producten nog. Het lijkt voor de hand liggend, en toch veranderen jouw diensten en producten vaak meer dan je zelf denkt. Loop ze daarom eens na. Kloppen de prijzen nog, is de omschrijving juist? En als je nieuwe producten of diensten hebt, vermeld die dan natuurlijk ook.
  • Stap 2: Teksten nalopen. Het spreekt voor zich dat je geen verkeerde informatie op je website wilt geven. Daarom is het goed om alle teksten regelmatig helemaal door te nemen. Zo ontdek je vaak kleine foutjes of oude informatie die je anders over het hoofd zou zijn. Daarnaast moeten je teksten aansluiten bij jou en je bedrijf. Als je in de afgelopen tijd hebt geïnvesteerd in een andere tone-of-voice of je branding, dan is de kans groot dat je webteksten hier niet meer bij aansluiten en deze dus op de schop moeten. Het kost wel even tijd, maar dat is de moeite zeker waard.
  • Stap 3: Blogs nalopen. Houd jij een blog bij over actuele thema’s  of veranderlijke onderwerpen (recepten, marketing, etc.) raden wij je aan deze af en toe na te lopen. Controleer of de informatie nog klopt of dat de blog wellicht moet worden aangevuld met nieuwe informatie. Het voordeel hiervan is ook dat je de blog vervolgens weer kunt delen op social media.
  • Stap 4: Interne links. Interne links zijn niet alleen fijn voor jouw website gebruikers maar verbeteren ook je vindbaarheid in Google. Naarmate je jouw website meer aanpast, neemt ook de kans toe dat sommige interne links niet meer werken (broken links). Dat gebeurt bijvoorbeeld als een blog of pagina niet meer bestaat of als de url van een pagina wijzigt. Dit is dan weer slecht voor je gebruikerservaring en vindbaarheid. Controleer dus even of al jouw links nog op de juiste pagina uitkomen. Vergeet hierbij ook niet links naar je social media kanalen te checken, ook deze willen nog wel eens wijzigen.
  • Stap 5: Contactgegevens. Dit punt is gelukkig snel opgepakt. Neem heel even de tijd om de contactgegevens op je site te controleren. Misschien ben je verhuis of heb je een nieuw zakelijk telefoonnummer. Zonde als je hierdoor klanten misloopt.
  • Stap 6: Team. Het team wordt ook vaak vergeten op websites. Terwijl ook dit vaak erg veranderlijk is. Nieuwe collega’s, stagiairs, collega’s die weggaan of collega’s die van functie veranderen. ER kan een heleboel gebeuren binnen een team. Controleer daarom of iedereen er nog op staat en of de informatie van iedereen ook klopt.
  • Stap 7: Homepage nalopen. De homepage is een van de meest veranderlijke pagina’s op een website. Dit komt omdat hier vaak actualiteiten, zoals blogs of producten, worden uitgelicht. Als je bovenstaande punten hebt opgepakt wordt het dus tijd om te controleren of jouw homepage nog wel aansluit bij de rest van je website, nu deze weer helemaal up-to-date is.
  • Stap 8: plugin updates. Als je jouw website up-to-date wilt houden, horen daar natuurlijk ook echte updates bij. Als jouw website gebruik maakt van plugins zul je deze regelmatig moeten updaten. Dit zorgt ervoor dat je altijd gebruik maakt van de beste functionaliteit.
  • Stap 9: Software updates. Maak je gebruik van WordPress of een andere open-source CMS, dan moet je ook dit updaten. Doe je dat niet heb je kans dat jouw website na verloop van tijd niet meer juist werkt.

Je ziet, een website up-to-date houden vraagt om aandacht. Het beste kun je deze stappen dus regelmatig doorlopen, bijvoorbeeld als je toch al een nieuwe blog schrijft of een nieuwe collega op de site plaatst. Zo voorkom je dat je in één keer heel veel tijd hierin moet investeren.

Lees meer berichten

Contact

contact@anotherconcept.nl
0481 74 50 96

Bezoekadres

Celsiusweg 18G
6662PX, Elst