Veelgemaakte fouten meta-omschrijvingen - seo tips

Veelgemaakte fouten in meta-omschrijvingen

Blog door Maike Salakory

Wordt blij van content die raakt

Meta-omschrijvingen, hoe zat dat ook alweer? Meta-omschrijvingen zijn de beschrijvingen van de inhoud van de pagina. Deze omschrijvingen worden vervolgens in de Google zoekresultaten getoond. Om meer verkeer naar je website te leiden en een betere positie in Google te behalen is het belangrijk dat je deze meta-omschrijvingen optimaliseert.

Als je geen meta-omschrijvingen invoert, haalt Google automatisch een stukje tekst van de pagina op om in de zoekresultaten te tonen. Dat is over het algemeen nooit goed. Maar, ook bij meta-omschrijvingen die wel zijn geoptimaliseerd gaat vaak nog veel mis.

Veelgemaakte fouten in meta-omschrijvingen

  • Teveel zoekwoorden gebruiken. Het is goed om relevant zoekwoorden in je meta-omschrijvingen te verwerken. Maar, dit mag nooit ten koste van de leesbaarheid gaan. Een tekst die fijn leest en aanspreekt is belangrijker dan heel veel zoekwoorden gebruiken.
  • Een call-to-action van de meta-omschrijving maken. Je ziet het wel vaker staan: Teksten als ‘Bekijk onze website’ of ‘Lees hier meer’. Dit is eigenlijk enorm zonde van de ruimte die je hebt. Want dat je met de meta-omschrijving mensen aanspoort om je website te bezoeken is impliciet inbegrepen in het feit dat het op Google staat. Je kunt het beperkte aantal karakters dat je hebt dus beter besteden aan waardevolle inhoud.
  • Niet genoeg antwoord geven op de vraag. Mensen raadplegen Google altijd vanuit een informatiebehoefte, vaak letterlijk als vraag geformuleerd. Ga eens bij jezelf na waar jij op klikt als je via Google iets zoekt. Meestal zijn dit de berichten die al genoeg antwoord op de vraag geven en dus ook het idee geven dat het volledige antwoord op de website te vinden is. Ga dus goed na met welke vraag mensen op een bepaalde pagina zouden kunnen uitkomen en verwerk dat in de meta-omschrijving van die pagina.
  • De meta-omschrijving is te lang of te kort. Een te korte meta-omschrijving is zonde. Je maakt dan geen optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Maar een te lage-meta omschrijving is ook zeker niet aan te raden. Google kapt de tekst dan namelijk af. Dat kan midden in een zin of woord gebeuren en kan de essentie van de tekst dus verstoren. Het exacte aantal karakters dat is toegestaan wisselt nog wel eens. Je kunt dit dus het beste regelmatig checken, of een SEO plugin zoals YOAST SEO installeren die het aantal aangeeft.

 

Lees meer berichten

Contact

contact@anotherconcept.nl
0481 74 50 96

Bezoekadres

Celsiusweg 18G
6662PX, Elst