Lokale-Google-campagnes - google trends

3 belangrijke Google trends van 2019

Blog door Ruth

Google Adwords heeft een andere naam gekregen, namelijk Google Ads. Maar Google heeft niet alleen de naam van hun advertentie kanaal veranderd, het heeft ook diverse nieuwe advertentiemogelijkheden toegevoegd. Dit komt doordat de manier waarop we Google gebruiken veranderd. In deze blog vertellen wij je meer over 3 belangrijke Google trends van 2019.

Lokale campagnes

De lokale zoekopdrachten in Google blijven stijgen, doordat gebruikers steeds vaker op zoek zijn naar een lokale oplossing. Een gebruiker die op zoek is naar een supermarkt bijvoorbeeld, wil naar een supermarkt die in de buurt is. En niet naar de supermarkt die een halfuur rijden van de gebruiker vandaan is. Daar speelt een van de Google trends op in.

Hoe werken lokale zoekopdrachten?

Wanneer een gebruiker een lokale zoekopdracht doet, krijgt de gebruiker een kleine Google Maps kaart te zien. Op de kaart staat het lokale gebied en de beschikbare opties van dat bedrijfstype. Zoekt de gebruiker dus naar een supermarkt in de buurt, dan krijgt de gebruiker de verschillende supermarkten te zien door middel van pins op de kaart. Naast de pins op de kaart worden er ook een aantal verschillende supermarkten getoond onder de kaart.

Hoe werkt lokaal adverteren?

Google speelt in op het stijgen van de lokale zoekopdrachten, door lokaal adverteren aan te bieden. Bij lokaal adverteren verschijnt de geadverteerde advertentie automatisch bovenaan bij de lokale opties, waardoor de lokale adverteerder altijd zichtbaar is bij deze specifieke zoekopdracht. Daarnaast heeft een lokale advertentie een groene pin op het kaartje.

Discovery Ads en Gallery Ads

Naast het lokaal adverteren komt Google ook met Discovery Ads en Gallery Ads. Met deze nieuwe manieren van adverteren, zijn er meer mogelijkheden om je advertenties te laten zien aan jouw doelgroep.

Discovery Ads

Met de Discovery Ads biedt Google de mogelijkheid om de advertentie op meerdere kanalen te promoten. Google doet dit via Youtube, Gmail, social tabs en in de feed van Google Discover.

Gallery Ads in search

Een andere nieuwe mogelijkheid voor het adverteren is een galerij advertentie in de zoekopdrachten van Google. Deze manier van adverteren is gericht op mobiel gebruik. Dit advertentietype maakt het mogelijk om de Google advertentie visueel te maken door middel van een galerij. In de galerij mag een adverteerder vier tot acht afbeeldingen toevoegen. Bij elke foto krijgt een adverteerder de mogelijkheid om 70 karakters toe te voegen. Tevens biedt deze manier van adverteren de mogelijkheid om drie kopteksten te gebruiken die ieder weer vier tot acht afbeeldingen bevatten. Deze manier van adverteren biedt daarnaast de mogelijkheid om drie koppen te testen zodat je kunt zien welke van deze koppen de beste resultaten opleveren.

Custom Audiences

Google heeft nieuwe functies toegevoegd om de doelgroep te bereiken die aansluit bij jou producten of diensten. Google biedt hiervoor twee mogelijkheden aan: aangepaste intentiedoelgroepen en doelgroep targeting.

Aangepaste intentiedoelgroepen

Met aangepaste intentiedoelgroepen kun je zelf de ideale doelgroep voor display-campagnes bereiken door middel van het segmenteren van advertentiegroepen. Deze groepen kun je segmenteren op basis van de specifieke zoekwoorden en bestemmingspagina’s die je wilt inzetten om de deze doelgroepen te bereiken. Aangepaste intentiedoelgroepen kun je op twee manieren instellen. Je kunt de automatische doelgroep segmenten van Google gebruiken, maar je kunt ook zelf doelgroep segmenten specificeren. De doelgroep segmenten kun je zelf specificeren door zoekwoorden, URL’s en apps toe toevoegen die te maken hebben met het product of de service die je wilt promoten. Google Ads laat de advertentie zien op webpagina’s, in apps en videoadvertenties aan personen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in deze advertentie.

Doelgroep targeting

Voor display-campagnes kun je zelf een doelgroep toevoegen met specifieke interesses of demografische gegevens. Google schat hierbij de interesses en de demografische gegevens in van deze gebruikers. De advertentie is vervolgens alleen zichtbaar voor gebruikers die aansluiten bij het profiel van jouw doelgroep.

Wat deze Google trends echt voor een effect gaan hebben, zullen we in de aankomende periode zien. De nieuwe functies worden gedurende het jaar uitgerold.

Lees meer berichten

Contact

contact@anotherconcept.nl
0481 74 50 96

Bezoekadres

Celsiusweg 18G
6662PX, Elst