Asterisk Another Concept

7 juni, 2019

Wat is het verschil tussen LinkedIn en Facebook marketing?

Blog door

Max

LinkedIn en Facebook zijn natuurlijk bij iedereen bekend. Het spreekt voor zich dat dit verschillende platformen zijn, maar wat betekent dit voor jouw marketing? Beide platforms vragen om een andere aanpak. In deze blog vertellen wij jou hier meer over.

Zakelijk vs. persoonlijk platform

LinkedIn wordt voornamelijk gebruikt als zakelijk platform. Dit begint natuurlijk al bij je LinkedIn profiel, oftewel je online cv. Dit profiel is het uitgangspunt voor recruiters, werkgevers op zoek naar personeel, branche organisaties en meer. Met een goed profiel stap jij zo de zakelijke wereld in. In deze blog geven we je 5 tips voor een professionele LinkedIn pagina.

Toch is het ook op LinkedIn belangrijk om een persoonlijke kant te laten zien. Daarbij gaat het vooral om wie jij als ondernemer bent, wat jou bezighoudt en de plekken die jij als ondernemer bezoekt. Zo kun je een band met mensen binnen jouw netwerk opbouwen en dat heeft een positief effect op jouw business.

Facebook wordt daarentegen vaak gezien als een persoonlijker, of wellicht een betere formulering, losser platform. Vooral in de beginfase werd Facebook meer gezien als een platform waarop “leuke” content voldoende was voor bedrijven om nieuwe klanten aan te trekken. Toch gaat ook Facebook steeds meer de zakelijke kant op. Dat zie je ook aan de verschillende algoritmes die Facebook uitrolt.

B2B vs. B2C

Als je het vorige punt hebt gelezen spreekt dit eigenlijk vrij voor zich. LinkedIn richt zich voornamelijk op de B2B markt, terwijl Facebook de focus legt op B2C. Dit betekent ook dat je je marketingstrategie hierop zult moeten aanpassen. Zo heb je bij B2B marketing vaak te maken met meerdere beslissing nemers en is de customer journey vaak langer.

Zeker voor B2B bedrijven is Inbound Marketing een ideale strategie. Meer over Inbound Marketing lees je hier.

Netwerken vs. klanten aantrekken

LinkedIn gaat niet zozeer om directe verkoop. Veelmeer gaat het erom dat je een langdurige vertrouwensband met contacten uit je netwerk opbouwt. Dit doe je door regelmatig iets van jezelf als ondernemer en je bedrijf te laten zien, artikelen te delen, connecties te maken en je behulpzaam op te stellen. Als je dit goed aanpakt kan het zomaar gebeuren dat je na verloop van tijd via je netwerk een nieuwe klus binnenhaalt, goed personeel vindt of dat er een andere mooie kans voor jouw business op je pad komt.

Op Facebook gaat het meer om directe verkoop. Met je bedrijfspagina trekt je jouw doelgroep aan en door hier je diensten of producten te tonen zet je volgers om  in klanten. In deze blog vertellen we je meer over een professionele Facebookpagina.

Op gesprek komen?

Of je nou voornamelijk met LinkedIn of Facebook werkt, Inbound Marketing is voor beide kanalen een geweldige marketingstrategie. Met Inbound Marketing bereik je jouw doelgroep op een waardevolle manier, in verschillende fasen van hun customer journey. Wil je meer weten over Inbound Marketing en hoe je een succesvolle campagne opzet? Maak een afspraak, dan hebben we het erover!