Asterisk Another Concept

8 mei, 2019

Hoe professionaliseer ik mijn LinkedIn pagina?

Blog door

Max

Wil jij je gaan verdiepen in LinkedIn, maar weet je niet zo goed hoe? In deze blog geef ik je wat tips om je LinkedIn pagina te professionaliseren.

Wat is LinkedIn?

LinkedIn is een gratis sociale netwerksite die zich specifiek richt op professionals. LinkedIn noemt zichzelf dan ook het grootste professionele netwerk ter wereld, en telt al meer dan 450 miljoen gebruikers uit meer dan 200 landen. Ze willen professionals van over de hele wereld bij elkaar brengen zodat ze succesvoller en productiever kunnen zijn in hun werk.

LinkedIn richt zich vooral op het echte zakelijke netwerken. Via LinkedIn kun je bijvoorbeeld contact onderhouden met zakelijke contacten, advies vragen aan branchegenoten of een nieuwe baan vinden. Pagina’s op LinkedIn zien er zakelijk uit. Je zult er geen spelletjes of vakantiefoto’s tegenkomen. Het is geen site voor ontspanning en vermaak, maar een verlengstuk van je zakelijke leven.

Begin met je profielfoto

Wanneer je een foto upload op een zakelijk platform zoals LinkedIn dan wil je natuurlijk een goede eerste indruk achterlaten. Profielen met een foto worden al 14x vaker bekeken dan profielen zonder foto. Maar het echte verschil wordt natuurlijk gemaakt met een goede foto. LinkedIn is een zakelijk platform, voorkom dus foto’s die te informeel zijn.

Voor een profielfoto is het belangrijk dat je vriendelijk overkomt. Dit bereik je door te lachen. Het belangrijkste is dat je vooral lacht met je ogen. Een kleine glimlach is vaak voldoende om ook je ogen de vriendelijkheid mee te geven. Probeer zo natuurlijk mogelijk over te komen.

Professionaliseer je kopregel

De kopregel komt direct onder je naam te staan. Op deze plek kun je bezoekers van je profiel in het kort vertellen wie jij bent en wat je doet. Presenteer hier jezelf! De kopregel is het tweede wat bezoekers te zien krijgen en deze moet pakkend zijn. Maak een originele tekst van jouw bedrijf of dienst.

Maak een samenvatting van je LinkedIn pagina

In een oogopslag moet jouw profiel duidelijk zijn voor de bezoeker. Laat zien wie je bent, wat je doet en waar jij of je bedrijf voor staat.

Dit is ook het enige wat te zien is op jouw LinkedIn profiel, inclusief je opleidingen en werkervaringen. Zorg ervoor dat jouw profiel in een oogopslag duidelijk is voor de bezoeker.

Aandacht vergroten

Wat iedereen eigenlijk met zijn LinkedIn profiel wil, is natuurlijk onder de aandacht komen. Word lid van groepen die betrekking hebben op jouw interessegebied. Het is aan te raden om te kiezen voor groepen waar regelmatig iets wordt gepost. Om onder de aandacht te komen, kun je posts, artikelen of andere updates van deze pagina’s liken of jouw eigen profiel delen. Denk ook eens aan het volgen van bepaalde hashtags. Ga hier interactief mee om. Reageer op vragen of artikelen van anderen en laat zien waar je voor staat.

Ontdek meer over LinkedIn marketing in onze blog: 6 belangrijke aspecten van LinkedIn marketing