Asterisk Another Concept

29 april, 2019

Een professionele Facebook pagina in 5 stappen

Blog door

Max

Facebook heeft dagelijks 1,18 miljard actieve gebruikers. Maar niet alleen het enorme aantal mensen, ook de hoeveelheid aandacht die Facebook dagelijks krijgt is enorm. Wereldwijd besteedt de gemiddelde gebruiker 50 minuten per dag aan Facebook-eigenschappen. Onder de vele Facebookpagina’s bevinden zich ook veel bedrijven. Als je als bedrijf aanwezig wilt zijn op Facebook, moet je beginnen met het maken van een professionele Facebook pagina. Een goede basis vergroot het succes van je Facebookpagina enorm!

Hoe je jouw Facebook bedrijfspagina professionaliseert? Dat kan aan de hand van 5 simpele stappen!

1. Stel je pagina in

De eerste stap om jouw Facebook-pagina een identiteit te geven, is het toevoegen van een profielfoto. Dit is het herkenningspunt van je pagina, weergegeven in de zoekresultaten en naast jouw inhoud die wordt weergegeven in de nieuwsfeed van een gebruiker. Kies als profielfoto iets dat meteen herkenbaar is, zoals een logo.

Vervolgens stelt Facebook voor om een ​​omslagfoto toe te voegen. Een omslagfoto is het grote, horizontale beeld dat de bovenkant van jouw pagina overspant. Het moet de identiteit van jouw pagina weergeven en kan vaak worden bijgewerkt op basis van speciale aanbiedingen, campagnes of seizoenen. Vaak zijn de beste omslagfoto’s degenen die negatieve ruimte gebruiken in hun voordeel.

Voeg daarna een korte en krachtige beschrijving toe en laat je publiek weten wie je bent en wat je allemaal doet.

Vergeet niet je overige informatie te vermelden op je pagina, zoals je adres, telefoonnummer, email en een link naar je website.

2. Promoten van je Facebook pagina

Als je een geheel nieuwe pagina maakt, kan je overwegen deze te delen met mensen waarmee je al bent verbonden op Facebook. Hierdoor krijgen al jouw volgers een melding om jouw pagina eens te bekijken.

Nadat je je pagina hebt gedeeld begin je met het plaatsen van nuttige en vermakelijke inhoud die jouw volgers leuk vinden en delen. Communiceer met je volgers en reageer op reacties onder jouw berichten. Het promoten van je pagina eindigt niet op Facebook. Voeg sociale media buttons toe aan je website, je email of promoot je Facebookpagina op andere social media kanalen. 

3. Bericht-types

Als het op Facebook marketing aankomt, is het plaatsen van content de kernfunctie van het werk. Zonder een consistente stroom van inhoud, bestaat jouw pagina alleen als een bron van informatie voor mensen die al op de hoogte zijn van jouw werk. 

Wanneer je Facebook gebruikt om kwaliteitsinhoud te publiceren en te delen, vergroot je bereik. Gebruikers ontdekken jouw inhoud en kunnen ervoor kiezen om jouw pagina leuk te vinden om de relatie voort te zetten. Na verloop van tijd neemt hun vertrouwen in jouw merk toe, hopelijk genoeg om een ​​aankoop te doen.

4. Maak een Facebook marketingstrategie

Identificeer je Facebook-publiek. Om jouw Facebook-doelgroep te bepalen, doe je een stap achteruit en beoordeel je de persona’s van jouw marketingstrategie in het algemeen. Hetzelfde geldt voor Facebook. Door de uitdagingen en doelen van jouw persona te begrijpen, kan jij bepalen welke inhoud het beste is om te plaatsen.

Wil jij weten hoe je een persona maakt? Lees dan onze blogs over het maken van customer persona’s.

Maak een content compass. Dit is een spreadsheet waarin je berichten van tevoren bepaald en inplant in de juiste periode. Met een content compass kan je tracking-links bijhouden en het gemakkelijker maken om de algehele mix van indeling en onderwerp die je plaatst, te evalueren.

Plan je Facebook berichten vooruit. Als je een goede content compass hebt opgesteld weet je ruim van tevoren welke berichten er geschreven en geplaatst moeten worden. Door in het vooruit te werken creëer je rust voor jezelf en kun je bovendien ook eens een paar dagen vrij nemen als je wilt. 

5. Adverteer op Facebook

Met Facebook advertenties kun je het bereik van je pagina enorm vergroten. Zo komen steeds meer mensen in contact met jouw bedrijf. Vaak levert dit nieuwe paginalikes of websitebezoeken op. Maar ook KPI’s als merkbekendheid worden gestimuleerd door middel van Facebook advertenties. Wanneer je op Facebook begint te adverteren, kan het lijken alsof er veel vakjes zijn om te controleren. Is jouw exemplaar voldoende interessant? Ben je gericht op de juiste mensen? Hoeveel moet ik uitgeven? Neem de tijd om je hierin te verdiepen, of vraag een social media kenner om hulp.