Asterisk Another Concept

8 april, 2019

Wat is een goede Instagram caption?

Blog door

Max

Het blijft altijd moeilijk om een goede Instagram caption te verzinnen voor bij je posts. Maar in deze blog geef ik je wat tips om het iets gemakkelijker te maken. Want een foto zonder caption is natuurlijk een gemiste kans om het juiste bericht over te brengen.

Neem de tijd

Neem de tijd voor alles wat je doet, dus ook voor het bedenken van een goede caption. Je hebt de perfecte foto gemaakt, alles klopt zoals je het voor ogen had. Het bedenken van een goede, pakkende caption lukt alleen niet. Wacht dan nog even met posten en bedenk rustig de juiste caption voor bij dit bericht. Neem een kijkje bij andere soortgelijke berichten of vraag mensen en collega’s om je heen om hun mening.

Met de komst van het nieuwe algoritme van Instagram is het des te belangrijker dat het plaatje helemaal klopt. Hoe meer aandacht er naar de foto gaat (likes en reacties) hoe frequenter de afbeelding zichtbaar zal zijn op de timeline. Des te belangrijker dus dat je aandacht geeft aan de Instagram caption. Een caption die je volgers aanzet tot reageren, liken, of beter nog het taggen van vrienden.

Aandacht trekken

Deze eerste regels moeten zo sterk zijn dat jouw volgers door willen lezen en de hele caption willen zien. Breng je boodschap duidelijk over, begin daarna met het plaatsen van hashtags (#) en mentions (@). Iets onthullen blijft altijd een goede manier om de aandacht te krijgen van je volgers. Je volgers zijn snel benieuwd wat er aan gaat komen of deze week gaat gebeuren.

Hashtags

Door hashtags te gebruiken bereik je een groter publiek. Hierdoor kunnen je posts meer likes en reacties krijgen, stijgt het aantal volgers van je pagina sneller en geef je jouw bedrijf/pagina dus ook de kans om te groeien. Plaats bij elk bericht een paar interessante en relevante hashtags die helpen je bereik te vergroten en je. Instagram staat toe dat je per bericht 30 hashtags mag gebruiken, maak hier ook gebruik van maar wel op de juiste manier met relevante hashtags.

Als je caption af is, wordt het tijd om deze met de juiste afbeelding te posten. Vraag je je af wat de beste tijd is om jouw Instagram post te plaatsen? Kijk dan even naar deze blog.