tips formulieren op je website

Hoe haal ik meer conversie uit mijn formulieren?

Blog door Max

Websites en online marketing zijn mijn ding

De meest gebruikte manier om conversie te halen op je website is het gebruik van formulieren. Deze worden gebruikt in de meest basis manier, zoals een contactformulier, of als eindpunt van een complexe campagne. Hoe dan ook, formulieren zijn overal online. Maar hoe zorgen we er nou voor dat deze formulieren optimaal converteren?

Tip 1: Less is more

Het is natuurlijk erg verleidelijk om zoveel mogelijk informatie van je bezoekers te ontvangen, want met meer informatie kan je betere marketing-strategieën uitvoeren. Maar de bezoeker wil zo snel mogelijk klaar zijn met het invullen (en dat is heel logisch).

Vraag daarom alleen wat er echt nodig is van de bezoeker. De bezoeker heeft niet het gevoel dat hij alles vrij moet geven én het formulier wordt sneller ingevuld.

Tip 2: Laat weten waarom bezoekers het formulier invullen

Communicatie is altijd een leidende factor bij succesvolle formulieren. Het is namelijk belangrijk om je bezoekers een gerust gevoel te geven. Als je duidelijk bent in wat het formulier oplevert en wat ze kunnen verwachten van jouw bedrijf, zijn mensen sneller geneigd om het formulier in te vullen.

Tip 3: Laat je keuzes in één oogopslag zien

In sommige gevallen wil je je bezoekers een keuze laten maken uit een aantal opties. Er zijn meerdere mogelijkheden om deze verschillende opties te tonen. Wil je maximaal resultaat? Gebruik dan radio-buttons. Hiermee laat je in één oogopslag zien welke opties er zijn en scheelt het weer een klik.

Wil je het nog makkelijker maken voor je bezoeker? Zet alle opties dan onder elkaar. Dit is nog makkelijker om te lezen.

Tip 4: Maak je CTA spannend

Nadat het formulier helemaal is ingevuld is, moet de knop die het formulier verzend er perfect uit zien. Wees daarom wederom transparant wat je intenties zijn. Het werkt altijd beter als je een beschrijvende tekst gebruikt voor je knop. Bijvoorbeeld “Download het e-book” in plaats van “Verzenden”.

Daarnaast wil je ook dat de button de aandacht trekt. Gebruik daarom altijd die actie-kleur van jouw kleurenpalet.

Tip 5: Geef fouten duidelijk weer

Soms gaat het invullen van een formulier alsnog mis. Ook hierin wil je zo duidelijk mogelijk zijn richting je bezoekers. Geef daarom per veld aan wat er mis is gegaan bij het invullen van het formulier en geef meer in de melding weer dan alleen “Het veld is ongeldig”.

Lees meer berichten

Contact

contact@anotherconcept.nl
0481 74 50 96

Bezoekadres

Celsiusweg 18G
6662PX, Elst