Asterisk Another Concept

29 januari, 2019

De beste dagen en tijden om te posten op Instagram

Blog door

Max

Om een ​​groot aantal Instagram volgers op te bouwen, moet je boeiende content hebben waar je publiek geïnteresseerd in is. Maar als je jouw content niet op het juiste moment publiceert, zullen de meesten het nooit zien. Dus hoe kom je erachter wat de beste tijden en dagen zijn voor jouw publiek om te posten?

De beste manier om een ​​ideale post tijd te vinden, is door de timing van jouw berichten te testen om te zien welke tijd de meeste betrokkenheid oplevert. Om je daar een beetje mee te helpen heeft Sprout Social, een platform voor beheer van social media, een analyse gedaan op basis van klantgegevens om te zien welk moment en op welke dag hun eigen posts op social media de meeste betrokkenheid opleverden.

Beste Instagram tijden om te posten

Dit zijn volgens Sprout Social de beste tijden en dagen om te posten op Instagram over het algemeen:

  • Beste tijden: woensdag om 15:00 uur, donderdag om 05:00, 11:00, 15:00 en 04:00 uur en vrijdag om 05:00 uur 
  • Beste dag: donderdag
  • Meest consistente betrokkenheid: 9:00 tot 18:00 uur van dinsdag tot vrijdag
  • Slechtste dagen: zondag en maandag

Posten om 05:00 uur van dinsdag tot vrijdag genereert een aantal van de hoogste engagementen, mensen controleren hun telefoons meestal direct wanneer ze wakker worden.

Posten van 11:00 tot 15:00 uur tijdens de weekdagen genereert ook veel betrokkenheid, mensen kijken vaak even op hun telefoon tijdens de lunch of wanneer hun mentale energie begint op te raken tegen het einde van de werkdag.

Als je in het weekend wilt posten, plaats dan op zaterdag rond 11:00 uur wanneer mensen vaak veel vrije tijd hebben.

Deze algemene gegevens over optimale posttiming zijn een goed startpunt om een ​​betrokken Instagram-publiek te laten groeien, maar als je wat gedetailleerder wilt worden, zijn dit de beste tijden om op Instagram te plaatsen als je een B2C of B2B organisatie hebt.

Beste Instagram tijden om te posten voor bedrijven

Dit zijn de beste tijden om te posten op Instagram voor B2C & B2B-bedrijven:

  • Beste tijd: zaterdag om 11:00 en 13:00 uur
  • Meest consistente betrokkenheid: elke dag van 10:00 tot 15:00 uur
  • Beste dag: woensdag
  • Slechtste dag: maandag

Timing is essentieel

Het publiek van elk merk is anders. Om een ​​betrokken Instagram-doelgroep te bouwen, moet je weten wie je volgers zijn. En een van de beste manieren om je publiek te leren kennen en hun aandacht te trekken, is door precies te weten wanneer ze actief zijn op de app. Aan het begin zit er niet veel anders op dan testen op basis van de statistieken die bekend zijn. Als het goed is kun je hier al snel een consistente lijn in herkennen. Durf vooral ook te vragen wat je volgers het fijnste vinden. Stel een vraag in je verhaal, onder een post of bedenk een andere unieke manier. Je volgers stellen het alleen maar op prijs dat je rekening wilt houden met hun.

Lees hier onze blog: wat is een goede instagram caption?