Asterisk Another Concept

22 januari, 2019

5 Webdesign trends in 2019 die je niet wilt missen

Blog door

Maike Salakory

Webdesign is altijd in ontwikkeling. Waar we in 2010 nog helemaal onder de indruk waren van interactieve mogelijkheden op websites, is dit tegenwoordig haast niet meer weg te denken uit de meeste websites. En weet je nog hoe bijzonder het was als jouw website in die tijd geoptimaliseerd was voor mobiele weergave? Nu, zo’n 10 jaar later, veranderd er nog steeds heel veel op het gebied van webdesign. Wil je helemaal up to date blijven? Kijk dan eens naar deze 5 webdesign trends in 2019!

Het nieuwe grid: Breder is beter

Eigenlijk ontstond deze webdesign trend al in 2018, maar omdat hij nog niet overal wordt toegepast staat hij toch in dit lijstje. In 2018 ging het nieuwe design grid ging namelijk van een 960-grid naar een 1440-grid. Wat betekent dit in de praktijk? Omdat de schermen van onze desktops en mobiele telefoons steeds groter worden, worden websites die in het 960-grid worden ontworpen en ontwikkeld vaak niet optimaal weergegeven op deze apparaten. Het 1440-grid biedt de oplossing. Websites worden weer mooi weergegeven op jouw nieuwste scherm, maar zien er ook nog steeds prima uit op de oudere (kleinere) schermen.

Van rechte lijnen naar organische vormen

Rechte lijnen, blokken en standaard vormen maken in 2019 steeds meer plaats voor organische vormen. Dit zijn vormen die niet het standaard vierkant, driehoek of rondje zijn. In 2019 mag er volop worden geëxperimenteerd met vormen die hier van afwijken. Het levert speelse en unieke webdesigns op die opvallen. Organische vormen mogen daarmee zeker niet in het rijtje van webdesign trends voor 2019 ontbreken.

Terug in de tijd

Niet alleen op het gebied van fashion, maar ook in webdesigns lijken we terug in de tijd te gaan. Met nostalgische kleurcombinaties, lettertypes, patronen en afbeeldingen is jouw website in 2019 helemaal hip! Het leuke hieraan is dat deze websites uit een tijd lijken te komen waarin websites nog helemaal niet bestonden. Dit maakt dat deze eigenlijk zo bekende stijlelementen toch zo vernieuwend aanvoelen.

Afbeeldingen 2.0

Dat goede foto’s een absolute must zijn op je website is in 2019 algemeen bekend en wordt gelukkig ook door de meeste bedrijven toegepast. In 2019 lijken we echter nog een stukje verder te gaan hiermee. In plaats van gewoonweg foto’s op websites te plaatsen gaan we in 2019 aan de slag met het creëren van bijzonder afbeeldingen. Hoe sterk deze trend zal doorzetten is echter nog maar de vraag. Want dit type afbeeldingen vraagt ook om de nodige skills in photoshop. Iets waar de meeste ondernemers niet zelf mee aan de slag kunnen gaan, maar personeel of een bureau voor zullen moeten inschakelen.

De nieuwe headers

In 2019 lijken we allemaal wel een beetje klaar te zijn met de standaard header: De menubalk gevolgd door een grote foto. We zijn toe aan vernieuwing! Deze vernieuwing zul je dan ook terug gaan zien in de vorm van tekst in plaats van foto headers, headers die worden opgedeeld in meerdere stukken, worden verplaatst naar de zijkant van het scherm of zelfs alleen nog maar uit een menubalk bestaan. Er is veel mogelijk, je moet er maar net op komen! Zo hebben wij de header van Goed Geregeld Makelaardij opgedeeld in 2 vlakken voor een goede eerste indruk met tekst én beeld.

Heb je deze webdesign trends al ergens gespot op het internet? Wij zijn in ieder geval benieuwd hoe deze trends zich gaan verspreiden!