Asterisk Another Concept

12 november, 2018

Het verschil tussen bezoekers, contacten en klanten

Blog door

Max

Met interessante blogs, leuke social media-berichten en handige e-mails proberen we allemaal zoveel mogelijk traffic te genereren op onze verschillende kanalen. Maar hoe veranderen we de gemiddelde volger/bezoeker in een waardevol contact en fijne klant? In dit artikel leggen wij het verschil uit tussen bezoekers, contacten en klanten.

Het proces van jouw klanten

De reis van bezoeker naar klant bestaat uit verschillende fases. Het begint allemaal met de attract fase. In deze fase wordt iemand op de hoogte gebracht van het bestaan van jou en jouw bedrijf. De instap hier is erg laagdrempelig en kan worden gerealiseerd door bijvoorbeeld relevante blogs, informatie op jouw website of social media-berichten.

Nu mensen afweten van jouw bedrijf, is het belangrijk om de bezoeker om te zetten in een contact. Deze fase noemen we de convert fase. In deze fase zet je jouw bezoeker om tot een contact, door relevante informatie van de bezoeker te achterhalen. Dit wordt bijvoorbeeld gerealiseerd doordat bezoekers een contactformulier op jouw website invullen.

Nu iemand een contact is, kunnen we deze personen heel gericht benaderen. Deze fase noemen we de close fase. Met de informatie die we hebben ontvangen, kunnen we bijvoorbeeld een gesegmenteerde nieuwsbrief versturen met een leuke aanbieding. Met deze gerichte aanbieding, is de kans erg groot dat jouw contact zich vormt tot een klant!

Jouw klanten zijn ontzettend waardevol voor je bedrijf. Vergeet daarom niet om ook content voor hun te blijven maken in de delight fase en je te blijven presenteren als expert en adviseur voor jouw klanten. Door bijvoorbeeld af en toe een nieuwsbrief te versturen naar je klanten of een leuke campagne op te zetten blijf je jouw bestaande klanten binden aan je bedrijf en laat je zien dat je ze nog niet bent vergeten.

Hoe werkt dit voor jou?

Om meer uit jouw bezoekers te halen, is het belangrijk dat je de juiste marketingacties op het juiste moment inzet. Plaats daarom blogs die interessant genoeg zijn om mensen naar jouw website te trekken en lat deze bezoekers daarna niet los! Daarnaast is het belangrijk om deze bezoekers een reden te geven om hun (waardevolle) contactgegevens achter te laten. Wellicht heb je een mooie aanbieding voor ze of ben je zelfs bereid om een aantal gratis tips weg te geven (in ruil voor contactgegevens)!

Meer weten over het verloop van bezoekers naar klanten voor jouw bedrijf?

Plan een afspraak in!