Facebook lead ads - Another Concept

Directe Lead Advertenties op Facebook: wat moet je weten?

Blog door Max

Websites en online marketing zijn mijn ding

Facebook is dé marktleider op het gebied van online marketing. Om deze positie te behouden en waar mogelijk te versterken komt ook Facebook er niet onderuit om constant te innoveren. Want hoewel adverteren via Facebook enorm veel op kan leveren is het plafond nog lang niet bereikt. Zo was het tot voor kort niet mogelijk om directe leads te genereren via advertenties op Facebook. Enkele geniale breinen en technische uitvoeringen verder heeft Facebook daar inmiddels verandering in gebracht.

Wat is lead generatie?

Laten we bij de basis beginnen. Lead generatie advertenties zorgen ervoor dat klanten conversies ofwel leads uitvoeren op jouw website. Wil jij bijvoorbeeld dat mensen jouw offerte formulier invullen? Dan stuurde je jouw klanten tot voor kort via een advertentie op Facebook door naar het offerte formulier op jouw website. Tussen het zien van de advertentie en het invullen van de offerte zit dus één klik. Dit geldt natuurlijk net zo goed voor het downloaden van een brochure of kortingscode, het aanmelden voor de nieuwsbrief, het kopen van een product en andere acties die klanten op jouw website uit kunnen voeren.

Wat zijn lead advertenties dan?

Je denkt nu misschien: Maar lead advertenties bestonden dan toch al? Dat klopt, maar Facebook (en marketeers zoals wij) dacht dit beter te kunnen. Het resultaat is de nieuwe (directe) lead advertentie die op mobiele apparaten te zien zijn. In plaats van mensen via één klik op Facebook naar jouw website te sturen waar ze de gewenste conversie uit kunnen voeren, kunnen klanten nu direct op Facebook conversies uitvoeren en daarmee leads genereren. Waarom is dit dan beter dan de voormalige lead generatie advertentie?

De voordelen van lead advertenties op Facebook

Tot nu toe klinkt dit allemaal wel aardig, toch? Een nieuwe advertentie die mensen meteen een actie uit laat voeren; lekker makkelijk. Maar is dat alles? Nee, hier is alles wat je moet weten over lead ads (in hippe termen):

  • Vanwege de uitgebreide mogelijkheden van lead ads is deze advertentievorm geschikt voor ieder bedrijf
  • Het uitvoeren van conversies via lead ads is laagdrempelig. Geen gedoe meer door extra klikken naar andere websites, maar alles op één plek. Gegarandeerd dat dit meer leads oplevert.
  • Het invullen van een formulier of het downloaden van een brochure op je smartphone gaat nu veel gemakkelijker en sneller. Facebook heeft veel gegevens van haar klanten al verzameld. Na het klikken op de knop op Facebook zijn de meeste gegevens dus al ingevuld, dat scheelt weer typen. Klanten haken hierdoor minder snel af.
  • Het genereren van leads is goedkoper dan via gewone link advertenties voor lead generatie. Een lead kan al voor zo’n €0,05 tot €0,40 worden gegenereerd!
  • Facebook houdt het overzicht van de gegenereerde leads bij in formulieren. Zo kun je gemakkelijk achterhalen welke leads binnenkomen via de advertentie en je volgende advertentie hier op aanpassen.

Ben jij net zo enthousiast als wij over deze lead advertenties en wil jij dit ook wel? Laat een berichtje achter en dan kijken we samen hoe lead ads voor jou kunnen werken!

Lees meer berichten

Contact

contact@anotherconcept.nl
0481 74 50 96

Bezoekadres

Celsiusweg 18G
6662PX, Elst